რატომ არის საშიში კვერცხის 10 წუთზე მეტი ხნით ხარშვა

მეცნიერები, იმ კვერცხის მირთმევას კრძალავენ, რომელიც 10 წუთზე მეტ ხანს იხარშებოდა.

კვერცხის თერმული დამუშავების დროს, გოგირდწყალბადის გამოყოფა მიმდინარეობს. ეს ტოქსიკური გაზია, რომელიც შესაძლოა ცილაში მოხვდეს. ამ პროცესის მაუწყებელი გამწვანებული კვერცხის გულია.

კვერცხის გულში – რკინაა, რომელიც გოგირდწყალბადთან შეერთებისას რკინის სულფიდს წარმოქმნის, რაც კვერცხის გულს მწვანე ფერს ანიჭებს.

სპეციალისტები გვირჩევენ, გამწვანებულ გულიანი კვერცხი არ მივირთვათ, რადგან მოხარშვის დროს წარმოქმნილი გაზები ტოქსიკურია, მათი ორგანიზმში მოხვედრა კი, გაგუდვის ან მოწამვლის მიზეზი შეიძლება გახდეს.

წყარო: „medicinform.net“.

კომენტარები