ხუთი საკვები პროდუქტი, რომელიც ადრე აბერებს.

შაქარი, სისხლში გლუკოზის დონეს ამაღლებს, მაგრამ ინსულინის გამომუშავებას საგრძნობლად ამცირებს. ამ დროს ადამიანს აღენიშნება ხასიათის დაცემა და დაღლილობა და ორგანიზმი კვლავ შაქარს ითხოვს.

საფუარიანი საკვები კუჭ-ნაწლავში მიკროფლორას არღვევს  და გასტრიტს იწვევს.

გამაფხვიერებელი, ძვლებიდან დევნის კალცს და საჭმლის მომნელებელი სისტემის მუშაობას არღვევს.

მარგარინი, სისხლძარღვებს აუხეშებს, ქოლესტერინს აგროვებს, და შინაგან ორგანოებს ცვითავს.

მარილი ხელს უშლის ორგანიზმიდან სითხის გამოდევნას და სწორად განაწილებას. არტერიულ წნევას მაღლა წევს.

ალკოჰოლი და ყავა. – ეს ორი პროდუქტი ნივთიერებათა ცვლის დარღვევას იწვევს. 2 ფინჯანი ყავა  დღეში და 25 მგ. ალკოჰოლი ჯანმრთელობისთვის უსაფრთხოა, მაგრამ სითხის ბალანსს არღვევს. კანის სიმშრალეს, ნაოჭებს და შეშუპებებს იწვევს.

თუ ახალგაზრდა კანის დიდი ხნით შენარჩუნება გსურთ, თუ ორგანოების მოწესრუგებულ მუშაობაზე ზრუნავთ, მიირთვით ხილი, ბოსტნეული, მწვანე ჩაი და ბევრი წყალი.

წყარო: zen.yandex.ru

კომენტარები