ავსტარალიელმა მეცნიერებმა ორსული ქალებისთვის ყველაზე საშიში პროდუქტები დაასახელეს
ავსტრალიელმა მეცნიერებმა აღმოაჩინეს, რომ ლინოლენუმის მჟავა უარყოფითად მოქმედებს ორგანიზმზე.
ისინი მივიდნენ დასკვნამდე, რომ პროდუქტები, რომლებშიც არის ბევრი ლინოლინუმის მჟავა ძალიან საშიშია ორსულობის დროს. ეს მჟავა არსებობს მცენარეულ და ცხოველურ ცხიმში, ჩიფსებში და მაიონეზში.
აღნიშნული კვლევა გააშუქა ჟურნალმა “Journal of Phsiology”.
ჭამე და გახდი – პროდუქტები, რომლებიც გახდომაში გვეხმარებიან.
1. ანანასი
ამ ხილში არსებობს მნიშვნელოვანი ფერმენტი- ბრომელინი. ის ეხმარება კუჭს ხორცის, თევზის, რძიან პროდუქტების გადამუშავებაში.
რეკომენდირებულია ანანასის მირთმევა ვახშმის შემდეგ.
2. გრეიფრუტი
ერთ-ერთი ყველაზე მთავარი ცხიმის დამწვავია. ერთი ჭიქა გრეიფრუტის წვენი ან ნახევარი გრეიფრუტი ჭამის შემდეგ – დაგეხმარებათ გახდომაში.
3. პაპაია.
ეს ეგზოტიკური ხილი შეიცავს პაპაინს – ფერმენტს, რომელიც გამოყოფს და ცხიმს.
4. კოჭა
კოჭა ასტიმულირებს სისხლის მიმოქცევას კუჭში. ვინც დიეტაზეა, მათთვის რეკომენდებულია კოჭის ჩაი. ასევე ჩაიში შეიძლება ცოტა თაფლის და ლიმნის დამატება.
5. მწვანე ჩაი.
მწვანე ჩაი ორგანიზმში მეტაბოლიზმს უწყობს ხელს. იმავდროულად ასტაბილურებს შაქარს სისხლში და ამცირებს შიმშილის გრძნობას. გახდომისთვის რეკომენდირებულია 3 ჭიქის დალევა, მაგრამ არ უნდა დაგავიწყდეს, რომ მწვანე ჩაიში არის კოფეინი, რომელმაც შესაძლოა, ნერვულ სისტემაზე უარყოფითი გავლენა მოახდინოს.